Κλείστε Ραντεβού

Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος ΜΑΛΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Βοσπόρου 53 & Ιοκάστης
104 44 Αθήνα

Τηλέφωνο 210 5156767
Κινητό τηλέφωνο 6938 299113

%6D%61%6C%6C%69%73%64%6F%63%40%67%6D%61%69%6C%2E%63%6F%6D

Ωράριο λειτουργίας

Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή από 10:00 έως 13:00
Δευτέρα έως Παρασκευή από 17:00 έως 21:00
Σάββατο και Κυριακή κατόπιν συνεννόησης.

Χειρουργεία -  ΩΡΛ Μαλλής Παναγιώτης στα Σεπόλια/Αθήνα


Σκολίωση Ρινικού Διαφράγματος

Τι είναι το διάφραγμα;

Το ρινικό διάφραγμα είναι ένα οστεοχόνδρινο χώρισμα στο εσωτερικό της ρινός που την διαιρεί σε αριστερή και δεξιά ρινική κοιλότητα. Επεκτείνεται από το πρόσθιο τμήμα της ρινός έως και το βάθος της μύτης τον ρινοφάρυγγα (εικόνα 1). Το πρόσθιο τμήμα της μύτης αποτελείται από χόνδρο ενώ το οπίσθιο τμήμα από οστό.

Τι είναι η σκολίωση του ρινικού διαφράγματος;

Κάθε παρεκτόπιση του διαφράγματος προς την μια ή την άλλη πλευρά της μύτης (εικονα 2.) Η σκολίωση μπορεί να αφορά το χόνδρινο ή πιο συχνά το οστέινο τμήμα του διαφράγματος.

περισσότερα

Αμυγδαλεκτομή - Αδενοτομή (κρεατάκια)

Οι αμυγδαλές και οι αδενοειδείς εκβλαστήσεις (κρεατάκια) είναι μέρος του λεμφικού συστήματος και πιστεύεται ότι παίζουν ρόλο στη δραστηριότητα του ανοσοποιητικού συστήματος. Στα παιδιά έχουν πιο ενεργό ρόλο στην άμυνα του οργανισμού και είναι έτσι σχετικά μεγαλύτερες. Οι αμυγδαλές είναι στο πίσω μέρος του λαιμού, στο φάρυγγα και οι αδενοειδείς εκβλαστήσεις είναι πιο ψηλά, πίσω από τη μύτη. Προστατεύουν από τις μολύνσεις με την παγίδευση μικροβίων που εισέρχονται από το στόμα και τη μύτη.

Η αμυγδαλίτιδα κάνει τις αμυγδαλές επώδυνες και πρησμένες. Οι διογκωμένες αδενοειδείς εκβλαστήσεις μπορεί να είναι επώδυνες, καθιστούν δύσκολη την αναπνοή και μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στα αυτιά.

Οι παθήσεις των αδενοειδών εκβλαστήσεων (κρεατάκια) και των αμυγδαλών οφείλονται σε φλεγμονή η σε υπερτροφία. Η επίπτωση τόσο της φλεγμονής όσο και της υπερτροφίας δεν περιορίζεται μόνο στις περιοχές αυτές. Συχνά η φλεγμονή επεκτείνεται σε γειτονικές περιοχές, όπως η μύτη, οι παραρρίνιοι κόλποι(ιγμόρεια), τα αυτιά, αλλά και τους πνεύμονες.

περισσότερα

Υπερτροφία - Συρίκνωση Ρινικών Κογχών

 Τι είναι οι ρινικές κόγχες;

 Οι Ρινικές κόγχες είναι οστικές δομές μέσα στη μύτη σας που καλύπτονται από τους βλεννογόνους. Ενεργούν ως θερμαντικά σώματα στη μύτη σας, υγραίνουν , θερμαίνουν και καθαρίζουν τον ατμοσφαιρικό αέρα από διάφορες ανεπιθύμητες ουσίες και παρεμποδίζουν ξένα σώματα να εισέλθουν στον αναπνευστικό σωλήνα. Είναι πολύ ευαίσθητες σε αλλεργίες και ερεθισμούς, όπως την σκόνη.

Υπάρχουν τρία ζεύγη των ρινικών κογχών:

  • κάτω ρινική κόγχη
  • Μέση ρινική κόγχη
  • ανώτερη ρινική κόγχη

περισσότερα

Καλοήθεις Καταστάσεις Φωνητικών Χορδών

Oξύ τραύμα ή χρόνιος ερεθισμός προκαλεί αλλαγές στον βλεννογόνο των φωνητικών χορδών που μπορεί να οδηγήσει σε πολύποδες, όζους , κοκκιώματα ή κύστες. Ο ασθενής παραπονιέται για μια επίμονη βραχνάδα και μια λαχανιασμένη φωνή, που διαρκεί για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των 3 εβδομάδων. Τότε πρέπει υποχρεωτικά να απευθυνθεί σε ειδικό, στην προκειμένη περίπτωση σε ΩΤΟΡΙΝΟΛΑΡΥΓΓΟΛΟΓΟ, για την έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία.

περισσότερα

Στην αρχή